Jednoho balení 180 g obsahuje 3 porce

Doporučené e-shopy

Nutrikaše probiotic je chutná, snadno připravitelná instantní pohanková kaše, bez lepku a laktózy. Vhodná pro jedince s výživovým omezením při nesnášenlivosti lepku, intoleranci na laktózu, zájemce o racionální stravování, rekonvalescenty nebo jako ekonomická alternativa ke snídani, večeři nebo svačině.

Nutrikaše pohanková neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepková, základ tvoří extrudovaná pohanková mouka. Je zaměřena na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin, jsou vhodné pro celiatiky a jedince s intolerancí k laktóze kravského mléka, rekonvalescenty nebo jako ekonomická alternativa ke snídani, večeři nebo svačině.

Nutrikaše probiotic je vhodnou součástí doplňkové stravy při:

  • výživovém omezení při nesnášenlivosti lepku a u intolerance na laktózu
  • doplnění vlákniny, vitamínů, minerálů a probiotických kultur do organismu
  • při racionálním stravování

Obsahuje 10 vitaminů a minerální prvky. Biotin, mangan, niacin, vitamin C, B12, B6, B2, zinek a železo přispívají k normálnímu energetickému metabolismu. Vitaminů B12, B6, C a železo podporují běžnou funkci imunitního systému a přispívají k normální činnosti nervové soustavy. Mangan, vitamin C a E přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Jedna porce obsahuje 5 miliard probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tyto bakterie spolu s obsaženou vlákninou vytvářejí symbiotický vztah. Přirozené zapouzdření obsažených baktérií zaručuje jejich konstantní množství v průběhu celé trvanlivosti výrobku i bez nutnosti skladování v chladničce.

K přislazení je používán ovocný cukr – monosacharid fruktóza. Fruktóza má příznivější glykemický index a běžně se vyskytuje ve zralém ovoci.

Pro podporu trávení jsou obohaceny o vysoký obsah kvalitní vlákniny z čekanky. Jedna porce průměrně obsahuje 6 % vlákniny inulin.

V jednoporcovém balení ji máte po ruce v práci, doma prostě kdekoliv.

Snadná příprava: obsah sáčku zalijeme 150 ml horké vody o teplotě 80 °C a dobře rozmícháme. Po 3-5 minutách je kaše připravena ke konzumaci.

Nedoporučujeme používat vodu vřelou, z důvodu neblahého vlivu na obsažené probiotické kultury Bacillus coagulans. Při vyšších teplotách se část bakterií znehodnotí a jejich efektivita se může snížit.


Složení: extrudovaná pohanková mouka 33%, glukózový sirup, slunečnicový olej, fruktóza 8,5%, vláknina inulin 6,2%, modifikovaný kukuřičný škrob,  sójový bílkovinný izolát, kaseinát sodný, stabilizátor E 340, protispékavá látka oxid křemičitý, emulgátor E 471, probiotická kultura Bacillus coagulans (5 mld/porce), vitamínový a minerální komplex, jedlá sůl, barvivo karoteny.

Výživové hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1820 kJ / 433 kcal, tuky 14 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g, sacharidy 66 g, z toho cukry 14 g, vláknina 7 g, bílkoviny 7,3 g, sůl 0,85 g.

S ohledem na hodnoty obsažených látek, doporučujeme konzumaci maximálně 3 porcí denně připravených dle návodu.

  • Bezlepková
  • Bez laktózy
  • Bez GMO
  • slazeno fruktózou
  • snadná příprava
  • vysoký obsah vlákniny
  • obsahuje probiotické kultury