Jednoho balení 180 g obsahuje 3 porce
Doporučené e-shopy
Nutrikaše probiotic je chutná, snadno připravitelná instantní rýžová kaše bez lepku a laktózy. Vhodná pro jedince s výživovým omezením při nesnášenlivosti lepku, intoleranci na laktózu, pro zájemce o racionální stravování, rekonvalescenty nebo jako ekonomická alternativa ke snídani, večeři nebo svačině.
Nutrikaše neobsahují laktózu a jsou přirozeně bezlepkové. Jsou zaměřeny na skupinu konzumentů, kteří mají výživové omezení nebo přímo alergii na některé základní složky potravin, jsou vhodné pro celiatiky a jedince s intolerancí k laktóze kravského mléka.
Nutrikaše probiotic je instantní rýžová kaše bez lepku a laktózy, je vhodnou součástí doplňkové stravy při:
- výživovém omezení při nesnášenlivosti lepku a u intolerance na laktózu
- doplnění vlákniny, vitamínů, minerálů a probiotických kultur do organismu
- při racionálním stravování
Obsahuje 10 vitaminů a minerální prvky. Biotin, mangan, niacin, vitamin C, B12, B6, B2, zinek a železo přispívají k normálnímu energetickému metabolismu. Vitaminů B12, B6, C a železo podporují běžnou funkci imunitního systému a přispívají k normální činnosti nervové soustavy. Mangan, vitamin C a E přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Jedna porce obsahuje 5 miliard probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tyto bakterie spolu s obsaženou vlákninou vytvářejí symbiotický vztah. Přirozené zapouzdření obsažených baktérií zaručuje jejich konstantní množství v průběhu celé trvanlivosti výrobku i bez nutnosti skladování v chladničce.
K přislazení je používán ovocný cukr – monosacharid fruktóza. Fruktóza má příznivější glykemický index a běžně se vyskytuje ve zralém ovoci.
Pro podporu trávení jsou obohaceny o vysoký obsah kvalitní vlákniny z čekanky. Jedna porce průměrně obsahuje 6 % vlákniny inulin.
V jednoporcovém balení ji máte po ruce v práci, doma prostě kdekoliv.
Snadná příprava: obsah sáčku zalijeme 150 ml horké vody o teplotě 80 °C a dobře rozmícháme. Po 3-5 minutách je kaše připravena ke konzumaci.
Nedoporučujeme používat vodu vřelou, z důvodu neblahého vlivu na obsažené probiotické kultury Bacillus coagulans. Při vyšších teplotách se část bakterií znehodnotí a jejich efektivita se může snížit.
Složení: extrudovaná rýžová mouka 31,1 %, glukózový sirup, slunečnicový olej, fruktóza 8,6%, modifikovaný kukuřičný škrob, vláknina inulin 6,2 %, kaseinát sodný, sójový bílkovinný izolát, stabilizátor E340, protispékavá látka oxid křemičitý, emulgátor E 471, probiotická kultura Bacillus coagulans (5 mld/porce), vitamínový a minerální komplex, jedlá sůl, barvivo karoteny.
Výživové hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1803 kJ / 429 kcal, tuky 13 g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g, sacharidy 70 g, z toho cukry 14 g, vláknina 6,7 g, bílkoviny 4,6 g, sůl 0,83 g.
S ohledem na hodnoty obsažených látek, doporučujeme konzumaci maximálně 3 porcí denně připravených dle návodu.